وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
صفحه اصلياخبار فرهنگ سلامتپيام هاي سلامتيفیلم و تیزربازی های سلامتنرم افزارهای سلامتجدیدترین مطالب سلامتباورهای غلطروزهای سلامتآموزش همگانی تغذیه
صفحه اول
تماس با ما
RSS
جمعه ٢٨ مهر ١٣٩٦  -  
 » 
عنوان ها
جدیدترین اخبار
جدیدترین مطالب
اخبار > خورش عناب_بادام با توجه به طب ایرانی
 


نسخه چاپي  ارسال به دوست
 سفره_ایرانی
  خورش عناب_بادام با توجه به طب ایرانی

:ste:bento: مواد لازم:

۱. گوشت گوسفندی چرخ‌کرده: ۵۰۰ گرم
۲. پیاز: ۱ عدد ساطوری + ۱ عدد رنده‌شده
۳. سیر له‌شده: ۳-۴ حبه
۴. #عناب تازه یا خیسانده: ۱ پیمانه
۵. #بادام درختی ایرانی پوست‌گرفته: ۱ پیمانه
۶. لپه پخته: نیم پیمانه
۷. نعنا خشک: ۲-۱ قاشق غذاخوری
۸. رب انار: نیم پیمانه
۹. گردوی خردشده: ۱ پیمانه
۱۰. کره یا روغن کنجد: به میزان لازم
۱۱. آرد: ۳-۲ قاشق غذاخوری
۱۲. نعناداغ و سیرداغ: در صورت تمایل
۱۳. نمک، زردچوبه، فلفل: به میزان لازم
۱۴. شیره انگور: در صورت تمایل

:eight_spoked_asterisk: برای خوش‌عطرشدن این خورش می‌توان از دارچین، هل و اندکی میخک به‌عنوان ادویه بهره برد.

:hotsprings: روش پخت:
یک قاشق آرد را به همراه نمک، فلفل و کمی‌زردچوبه روی گوشت بپاشید و گوشت را با پیاز رنده‌شده آب‌گرفته ۴-۵ دقیقه ورز دهید. سپس دست خود را در کاسه‌ای آب زده و گوشت را به صورت کوفته‌هایی به درشتی گردو درآورید. کوفته‌ها را در کمی آرد، غلتانده و با کمی کره‌حیوانی یا روغن کنجد تفت دهید تا خودشان را بگیرند و کنار بگذارید.
در همان روغن، پیاز ساطوری را تفت دهید تا طلایی شود. سپس سیر له‌شده و ادویه‌ها و گردو را افزوده، کمی تفت دهید و سپس رب انار، شیره انگور و لپه را با ۲ پیمانه آب داخل ظرف بریزید و بگذارید تا به جوش بیاید. سپس کوفته‌ها را به آن بیفزایید. شعله اجاق را کم کرده، در دیگ را بسته و اجازه دهید خورش ۱ ساعت با حرارت ملایم بپزد.
پس از ۱ ساعت، عناب، بادام‌های پوست‌گرفته و نعنای خشک را بیفزایید و پس از تنظیم مزه آن، در دیگ را نیمه‌باز بگذارید تا خورش روی حرارت کم، به روغن بنشیند و جابیفتد. می‌توانید هنگام کشیدن خورش، آن را با نعناداغ و سیرداغ آرایش کنید.

:white_check_mark: مزه این خورش بستگی به ذائقه شما دارد و می‌توانید میزان رب انار و شیره انگور (یا عسل) را خودتان تنظیم کنید.

:books: منبع:
کتاب مستطاب آشپزی از سیر تا پیاز، تألیف نجف دریابندری (با کمی ویرایش)


:white_check_mark: طبیعت این خورش نسبتاً معتدل است و همه افراد می‌توانند در فصول مختلف از آن بهره ببرند ولی مصرف آن در تابستان و پاییز بیشتر توصیه می‌شود.

:white_check_mark: با توجه به خواص اجزای این خورش از نگاه طب ایرانی و همچنین مواد موثره و خواص آن در پزشکی و تغذیه نوین، باید گفت این خوراک ایرانی خوشمزه، مقوی عمومی بدن و سیستم ایمنی، مقوی پوست و موها، مقوی دستگاه گوارش و کبد و مقوی نیروی جنسی است و خواص آرام‌بخشی و ضدالتهابی نیز دارد.

برگرفته از کانال تلگرامی دکتر ناصر رضایی پور ،دکترای تخصصی طب ایرانی 

 
 چهارشنبه ١٩ مهر ١٣٩٦- ١١:٢٨ / شماره خبر: ١٦٧١٠٢
برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج