وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
صفحه اصلياخبار فرهنگ سلامتپيام هاي سلامتيفیلم و تیزربازی های سلامتنرم افزارهای سلامتجدیدترین مطالب سلامتباورهای غلطروزهای سلامتآموزش همگانی تغذیه
صفحه اول
تماس با ما
RSS
يکشنبه ٢٤ آذر ١٣٩٨  -  
 » 
عنوان ها
جدیدترین اخبار
جدیدترین مطالب
اخبار > نظارت های بهداشتی با شروع ایام ماه محرم تشدید می شود/ضرورت رعایت نکات بهداشتی در تهیه و توزیع نذورات
 


نسخه چاپي  ارسال به دوست
 معاون بهداشتی وزارت بهداشت؛
   نظارت های بهداشتی با شروع ایام ماه محرم تشدید می شود/ضرورت رعایت نکات بهداشتی در تهیه و توزیع نذورات

معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در ایام ماه محرم، کنترل و نظارت های بهداشتی در قالب طرح تشدید در مراکز توزیع نذورات آغاز می شود.

به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (وب دا)؛ دکتر علی اکبر سیاری گفت: عدم رعایت موازین بهداشتی در توزیع نذورات در ایام ماه محرم از سوی برخی از تکایا و هیات ها و مساجد منجر به بروز بیماری های مرتبط با غذا به ویژه افزایش بیماری های عفونی روده ای خواهد شد.

معاون بهداشت بر ضرورت پخت و پز در مکان هایی با شرایط بهداشتی مناسب تاکید کرد و افزود: لازم است کلیه افراد درگیر در توزيع آب، چاي و غذا كارت بهداشت معتبر داشته باشند.

وی با اشاره به این که مواد خام مصرفي بايد سالم و بهداشتي باشد و از مواد غذايي بسته بندي شده كه مورد تاييد وزارت بهداشت است استفاده شود، گفت: فراورده های خام دامی باید از مراکز مجاز مورد تایید سازمان دامپزشکی تهیه شود.

دکتر سیاری در ادامه بر استفاده از نمک های ید دار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو برای پخت غذا تاکید کرد و افزود: در تهیه غذا نیز از روغن های دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو با ترانس پایین استفاده شود.

وی همچنین با اشاره به این که نباید موادغذایی خام و پخته در کنار هم در داخل یخچال و یا سردخانه نگهداری شوند، افزود: از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر دو ساعت) خودداری شود

به گفته دکتر سیاری، نگهداری بیشتر از دو ساعت مواد غذایی پخته شده باید در دمای 4-0 درجه و یا در یخچال صورت گیرد.

معاون بهداشت در ادامه گفت: در صورت استفاده ار سبزی و سالاد لازم است مراحل چهار گانه سالم سازی سبزیجات انجام شود.

وی همچنین بر توزیع سبزی و سالاد بسته بندی شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت در مراسم عزاداری از سوی مساجد، تکایا و هیات ها تاکید کرد.

دکتر سیاری در ادامه ضمن تاکید بر لزوم استفاده از آب آشامیدنی سالم در تهیه غذا، گفت: ظروف چند بار مصرف که برای توزیع آب، چای و مواد غذایی استفاده می شود باید بصورت مستمر شستشو و گند زدایی شود.

وی ادامه داد: باید برای توزیع چای و مواد غذایی گرم از ظروف یکبار مصرف مناسب استفاده شود و از فروبردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است، جلوگیری شود.

معاون بهداشت همچنین، بر رعایت نظافت، شستشو و گند زدایی مستمر سرویس های بهداشتی مساجد، تکایا و هیات ها در مراسم عزاداری ایام محرم تاکید کرد و گفت: لازم است سیستم لوله کشی مایع دستشویی و یا جای مایع محتوی مایع دستشویی در سرویس های بهداشتی مساجد، تکایا و هیات ها نصب شود.

وی در ادامه افزود: همچنین باید پسماند های تولید شده به صورت بهداشتی جمع آوری، انتقال و دفع شود.

دکتر سیاری در پایان شماره تلفن ستاد فوریت های سلامت محیط و کار را 1490 بیان کرد و گفت: چنانچه مردم شکایتی مبنی بر عدم رعایت قوانین و مقررات بهداشت محیطی از سوی مساجد، تکایا و هیات ها در مراسم عزاداری ایام ماه محرم داشتند، می توانند در سراسر کشور با این شماره تماس بگیرند.

گفتنی است براساس اعلام معاونت بهداشتی "دستورالعمل ماه محرم" به معاونت های بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ شده است./203

 

 
 دوشنبه ٢٨ مهر ١٣٩٣- ١٢:١٢ / شماره خبر: ١١٤٨٠٥
برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج