وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
صفحه اصلياخبار فرهنگ سلامتپيام هاي سلامتيفیلم و تیزربازی های سلامتنرم افزارهای سلامتجدیدترین مطالب سلامتباورهای غلطروزهای سلامتآموزش همگانی تغذیه
صفحه اول
تماس با ما
RSS
يکشنبه ٢٤ آذر ١٣٩٨  -  
 » 
عنوان ها
جدیدترین اخبار
جدیدترین مطالب
اخبار > تمام فواید شیردهی برای مادران و نوزادان
 


نسخه چاپي  ارسال به دوست
 هفته جهانی تغذیه با شیر مادر (10 تا 16 مردادماه):
  تمام فواید شیردهی برای مادران و نوزادان

هفته جهانی تغذیه با شیر مادر هر سال برای تشویق شیردهی مادران و بهبود سلامت نوزادان، از سوی سازمان جهانی بهداشت و سایر سازمان ها از جمله یونیسف برگزار می شود.

به گزارش وبدا به نقل از پایگاه خبری سازمان جهانی بهداشت؛ تغذیه با شیر مادر می تواند هر سال زندگی تعداد زیادی از کودکان زیر 6 ماه را نجات دهد. تغذیه با شیر مادر خطر ابتلای مادران به سرطان سینه، سرطان تخمدان، دیابت نوع 2، و بیماری قلبی را کاهش دهد. تخمین زده می شود که فرایند شیردهی می تواند از مرگ و میر مادران به دلیل سرطان سینه نیز جلوگیری کند:

شیر مادر تغذیه ایده آلی برای نوزادان است: توصیه ها بر این است که نوزادان حداقل تا 6 ماه شیر مادر را دریافت کنند. بعد از آن، تا یک سالگی و در کنار سایر مواد غذایی می توان تغذیه با شیر مادر را ادامه داد. شیر مادر شامل تمام ریزمغذی هایی است که کودک تا شش ماه اول زندگی به آنها نیاز دارد. در اولین ساعات تولد کودک، سینه مادر مایع غلیظ و زردرنگی به نام آغوز تولید می کند. آغوز سرشار از پروتئئین است و قند کمی دارد. خوردن آغوز به بهبود سلامت دستگاه گوارش کودک کمک می کند.

شیر مادر حاوی پادتن های مهم است: شیر مادر بخصوص آغوز حاوی آنتی بادی هایی است که کودک برای مبارزه با ویروس ها و باکتری ها به آنها نیاز دارد. هنگامی که مادر در معرض ویروس ها و باکتری ها قرار دارد، بدنش شروع به تولید آنتی بادی می کند. این آنتی بادی ها از طریق شیر دادن، به بدن کودک راه می یابند. ایمونوگلوبینAموجود در کلستروم یا همان شیر آغوز و شیر مادر از آلرژی کودکان پیشگیری می کند. این ایمونوگلوبولین با تشکیل یک لایه محافظ در بینی، گلو و دستگاه گوارش کودک، از بیمار شدن او جلوگیری می کند. مطالعات نشان می دهد کودکانی که با شیر مادر تغذیه نمی شوند، بیشتر در معرض ذات الریه، اسهال و عفونت ها قرار می گیرند.

تغذیه با شیر خطر بیماری ها را کاهش می دهد: تغذیه با شیر مادر دارای یک لیست چشمگیر از فواید سلامتی است و خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها را در کودک از جمله عفونت گوش میانی، عفونتهای دستگاه تنفسی، سرماخوردگی، عفونت های روده، آسیب به بافت روده، سندرم مرگ ناگهانی نوزاد، بیماری های آلرژیک، بیماری سلیاک، بیماری التهابی روده، دیابت، سرطان خون در دوران کودکی را کاهش می دهد. علاوه بر این، به نظر می رسد اثرات حفاظتی شیردهی در کل دوران کودکی و حتی در بزرگسالی ادامه دارد.

شیر مادر، وزن نوزاد را در محدوده سالم نگه می دارد: تغذیه با شیر مادر باعث افزایش وزن سالم و جلوگیری از چاقی کودکان می شود. مطالعات نشان می دهد که نرخ ابتلا به چاقی در نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می کنند، 15 تا 30 درصد پایین تر از سایر نوزادان است. مدت زمان شیردهی هم مهم است زیرا هرماه شیردهی، خطر چاقی فرزندتان را در آینده را 4 درصد کاهش می دهد. نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می کنند، باکتری های مفید روده بیشتری دارند. تعداد این باکتری ها بر ذخایر چربی بدن تاثیر می گذارد. همچنین نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می شوند، نسبت به سایر نوزادان، دارای دارای هورمون لپتین بیشتری هستند. لپتین یک هورمون کلیدی برای تنظیم اشتها و ذخیره چربی است.

تغذیه با شیر مادر ممکن است کودکان را باهوش تر کند: مطالعات نشان می دهد که تفاوت هایی در مغز کودکانی که با شیر مادر تغذیه می شوند و سایر نوزادان وجود دارد. این تفاوت ممکن است به دلیل صمیمیت جسمی بین مادر و نوزاد، لمس و تماس چشمی مادر و نوزاد باشد. احتمال بروز مشکلات رفتاری و یادگیری این نوزادان در بزرگسالی کمتر می شود.

فواید شیردهی برای مادران

تغذیه با شیر مادر می تواند به شما در کاهش وزن کمک کند: تغذیه با شیر مادر، نیاز مادر به دریافت کالری را بیشتر می کند. به دلیل تغییرات هورمونی، در سه ماهه اول بعد از زایمان، زنان دچار اشتهای بیشتر شده و افزایش وزن پیدا می کنند اما بعد از گذشت این سه ماه، آنها به احتمال زیاد شاهد افزایش چربی سوزی خواهند شد. بطوری که 3 تا 6 ماه بعد از زایمان، مادرانی که شیر می دهند، نسبت به مادرانی که شیر نمی دهند، وزن بیشتری از دست خواهند داد. نکته مهم این است که رژیم غذایی سالم و ورزش را نباید برای کاهش وزن فراموش کرد چه فرایند شیردهی برقرار باشد و چه متوقف شود.

مادران شیرده، کمتر افسرده می شوند: خطر ابتلا به افسردگی پس از زایمان بسیار رایج است. این بیماری 15 درصد از مادران را درگیر می کند. به نظر می رسد زنان شیرده در مقایسه با سایر مادران کمتر دچار این نوع افسردگی می شوند. تغییرات هورمونی با روند شیردهی، خطر ابتلا به این نوع افسردگی را کاهش می دهد. یکی از مهمترین این تغییرات، افزایش میزان اکسی توسین در هنگام تولد و شیردهی است. اکسی توسین اثرات طولانی مدت ضد اضطرابی دارد.

مادران شیرده، کمتر به بیماری مبتلا می شوند: به نظر می رسد فرایند شیردهی از مادران در برابر ابتلا به سرطان های سینه و تخمدان، سندرم متابولیک، بیماری های قلبی و سایر مشکلات سلامتی محافظت می کند. شیردهی برای مدت 1 تا 2 سال، خطر ابتلا به فشار خون بالا، آرتریت، چربی خون بالا و دیابت نوع 2 را کاهش می دهد.

منبع: http://iec.salamat.gov.ir/news آوای سلامت

 
 پنج شنبه ١٠ مرداد ١٣٩٨- ٠٩:٥٣ / شماره خبر: ١٩٣٧٣٢
برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج